Искуство на вработените – фактор зa зголемување ангажираност и продуктивност

„Насоката во која треба да се редефинираат практиките за управување со човечки ресурси, таленти како и системите на организацијата е во креирање на продуктивно и позитивно искуство на вработениот од компанијата во која што работи.“ Прочитајте ја новата статија на...

Компании ориентирани кон развој на вработени

Вивендум Ратио Солушнс е компанија ориентирана кон вработените пред се поради тоа што овозможува динамична работна средина во која вработените континуирано се здобиваат со нови знаења, вештини и искуства што претставува услов за личен и професионален развој, и...

Center of excellence на Вивендум Ратио Солушнс Ве поканува на обука на тема: „Развој и практична примена на емоционална интелигенција“

14 и 17 Февруари 2020 во просториите на Вивендум Ратио Солушнс Емоционална интелигенција или EQ – клучен елемент за нашиот личен и професионален развој и успех Светскиот Економски Форум ја рангираше емоционалната интелигенција на шесто место на листата од топ 10...

Center of excellence на Вивендум Ратио Солушнс Ве поканува на обука на тема: „Критичко размислување и способност за носење одлуки“

Способност за критичко размислување – клучна вештина за деловен и образовен успех Светскиот Економски Форум ја рангираше способноста за критичко размислување на второ место на листата од топ 10 вештини за 2020 година, кои вработените треба да ги поседуваат за да...