ЛИЧНИ РАБОТНИ ПРАКТИКИ

Иако постојат многубројни придобивки од виртуелна/работа од дома, сепак постојат и бројни лични предизвици кај луѓето меѓу кои можат да се вбројат – осаменост, попречување од страна на семејството, психолошки импликации од недостаток на поделба помеѓу време на...

ЕФЕКТИВНОСТ НА МЕНАЏЕР ПРИ УПРАВУВАЊЕ СО ВИРТУЕЛНИ ТИМОВИ 2

Неделните проверки претставуваат многу добар начин да се охрабрат вработените да превземат сопственост на своите индивидуални задачи и проекти. Обезбедува можност за самостојна и несихронизирана проверка за вработените кои сеуште ја градат самодовербата и култура на...

ЕФЕКТИВНОСТ НА МЕНАЏЕР ПРИ УПРАВУВАЊЕ СО ВИРТУЕЛНИ ТИМОВИ

Додека голем број од менаџерските вештини потребни за работа со тимови на работна локација се применливи кога се работи со виртуелни тимови, сепак дополнително e потребно да се поседува и вистински сет практики и соодветен ритам во работењето. 75% од ефективноста на...

ПРЕДИЗВИЦИ СО КОИ МЕНАЏЕРИТЕ СЕ СООЧУВААТ ПРИ УПРАВУВАЊЕ СО ВИРТУЕЛНИ ТИМОВИ

Се очекува пандемијата предизвикана од Ковид-19, фундаментално да го смени начинот на кој организациите функционираат во наредните неколку години. Додека владите и компаниите на глобално ниво повикуваат луѓето со симптоми да се самоизолираат а сите останати да...

Coming Soon

Наскоро ! Учењето го правиме достапно и интерактивно … Center of excellence на Вивендум Ратио Солушнс најавува скоро лансирање на персонализирана LMS  платформа за online...